Provente-metoden
Vi hjälper bra företag att bli ännu bättre!
Berätta mer In english

Våra kunder

Våra tjänster

Provente hjälper bra företag att bli ännu bättre!

Öka försäljningen genom att bättre förstå kundens inköp.

Provente hjälper många säljare att navigera och förstå hur modernt inköp fungerar och hur säljare kan förbättra sina möjligheter att vinna affärer. Innehållet är en blandning av sälj-och inköpsmetodik = Provente Methodology®.

Förbättrade inköp med beprövade metoder, ger inte bara bättre priser.

Rätt utfört inköpsarbete aktiverar leverantörsbasen som i sin tur ger bättre lösningar, högre kvalité och även bättre ledtider. Dessutom skapas ett mycket större engagemang hos medarbetarna.

Höja priserna är lättare än man tror. Om man har rätt metodik och kompetens.

Genom att bättre förstå kunders behov och drivkrafter, kan man skapa bättre kundlösningar med högre marginaler. Vår inköpsbakgrund ger er dessutom insikter ni kanske inte har idag.

Affärsutveckling

Skräddarsydda uppdrag för bestående resultat.

För Säljarna

Kunders inköpare får mer och mer makt. Vi lär dina säljare att förstå inköpsprocessen och moderna inköpsverktyg samt hur man kan påverka dessa i sin egen favör. Vi kopplar ihop detta med pragmatiska säljverktyg och en säljprocess som är en utveckling av SPIN selling.

För Ledningsgruppen

Förståelse för hur du som ledare och ledningsgrupp kan jobba för att öka både företagets försäljning och priser. Dessutom hur du kan underlätta för ett bättre inköp.Med nya och nyttiga kunskaper blir du och ditt företag lite bättre för varje gång.

För Inköparna

Moderna inköpsverktyg som är enkla och pragmatiska. Verktygen och processerna fungerar riktigt bra för både små och stora enheter. Vi gör inköpstrategier till något handfast och användbart.

Hur?

Genom utbildning, rådgivning och kontinuerlig uppföljning får företagsledare och medarbetare bestående kunskap om hur sälj och inköpsstrategi skapar riktigt bra affärer.

Provente metoden

En fusion mellan inköp och försäljning.

 • Var är vi nu?

  Hur är vi positionerade mot våra kunder, hur har våra leverantörer lyckas positionera sig mot oss?

 • Var vill vi vara?

  Var är drömpositionen för oss mot våra kunder och hur positionerar vi oss bäst med våra leverantörer.

 • Kortsiktigt

  När vi vet vart vi vill (strategiskt) börjar vi implementera praktiska handlingsplaner, processer och aktiviteter.

 • Långsiktigt

  När de första positiva resultaten börjar komma in spänner vi bågen och fortsätter att lyfta medarbetarna, förbättrar processerna och verktygen.

Referenser

Vitamininjektion

“ Provente och Jonas har varit en vitamininjektion till vår säljledning. Vi känner oss, på väldigt kort tid, mycket lugnare och tryggare i våra förhandlingar och kundrelationer. Detta är på grund av den kunskap och dealcoachning som Provente stödjer oss med. ”

John Gauffin
Director of Strategic Business at Hilti

Strategisk förflyttning

“ Jonas metodik och pedagogik får alla att lyssna, förstå och bli engagerade. Proventes verktyg hjälper alla att omsätta våra strategier till något handfast användbart. Hur är vi positionerade med våra kunder idag, hur är vi positionerade med våra leverantörer idag och hur vill vi strategiskt förflytta oss för att göra Nolato starkare. ”

Torkel Skoglösa
VD Nolato Meditech

Knowledge

” I can really recommend Jonas and Imparta if you need to help your sales teams to understand how to work better with procurement to reduce friction and give value to both parties. ”

Lindsay MacEwan
Genaral Manager EMEA at Tealium

Vårt nätverk

Imparta Ltd

Försäljnings- och servicelösningar

Läs mer

Kontakta oss

Provente Consulting AB, Org.nr: 559133-3546
Krutmeijersgatan 3, 217 41 Malmö
Telefon: +46 709 551 114